Veelgestelde vragen

Staat er een vraag niet tussen, of heb je nog een goeie tip? Neem dan contact op.

Zeker hoeveel klussen je ook wilt plaatsen voor jou als consument is en blijft het gratis.

Jazeker, geef zo veel mogelijk informatie voor het opvragen van een offerte en voeg foto's of een filmpje toe om de opdracht nog duidelijker te maken. Leg de afspraken zoveel mogelijk schriftelijk vast. Dat geldt ook voor de aanschaf van de benodigde materialen, opruimen van afval en mogelijk te veel aangeschafte materialen. Mocht blijken dat je tussentijds veranderingen of aanpassingen wilt, dan kan dat uiteraard lijden tot hogere kosten. Ook dit moet je schriftelijk vastleggen. Maak ook duidelijke afspraken over de start van de klus en de opleverdatum.

Het is zeker goed om de offertes met elkaar te vergelijken. Mochten er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn, neem contact op voor extra aanvullende informatie.  Zo weet je precies wat je krijgt en voor welke prijs. Vraag voor een uitgesplitste offerte zodat je goed kunt zien waar de kosten uit bestaan. 
Vaak is het een inschatting van de werkzaamheden en dus een prijsindicatie. Uiteraard kun je een afspraak maken voor een vaste prijs, maar dan moet je goed op papier hebben wat je wel en niet afgesproken hebt om later niet met verrassingen geconfronteerd te worden.

Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, kunnen de eerste 5 reagerende klusbedrijven een offerte plaatsen. Mocht je alsnog niet tevreden zijn dan kun je aangeven in je account dat je er meer wilt ontvangen.

Het is handig de relevante referenties te bekijken en te vergelijken, zodat je zeker weet dat ze het werk uitvoeren zoals jij dat wilt. Mocht je echt een groot project willen laten uitvoeren, vraag dan om 1 of 2 referenties, die je mogelijk kan bezoeken om voor jezelf de juiste keuze te maken.

Een goed klusbedrijf is verzekerd en heeft een (bedrijfs)aansprakelijkheidsverzekering die schade aan je eigendommen of die van derden (buren) dekt. Vraag aan het klusbedrijf of dat zo is. Verder kun je hem vragen of hij garantie geeft op zijn werkzaamheden en materialen en laat dat ook vastleggen. Op de materialen kan de garantie verlopen na een bepaalde periode of als je geen onderhoud pleegt. Mocht er toch iets gebeuren, probeer dan op een nette manier en redelijke termijn af te spreken wanneer hij komt om het te verhelpen.

Het is niet handig alles van tevoren te betalen. Overleg met elkaar de termijnen en de momenten wanneer je wat betaalt; bijvoorbeeld de uren die er reeds gewerkt zijn en waar je tevreden over bent. Is er meerwerk geleverd, dan zou je dit aan het eind van de werkzaamheden/project kunnen afrekenen.

Als je klusbedrijf de materialen koopt, is het goed deze te checken op kwaliteit. Als het om een redelijk bedrag gaat, zou hij kunnen vragen om een voorschot. Dat is begrijpelijk, maar vraag dan welke materialen hij moet kopen en wat de kosten zijn. Uiteraard kun je vragen om een bonnetje zodat je weet wat er afgesproken is over de kwaliteit en de prijs.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook E-mail

 

Klimadak
NMH
Zonneplan
Budgetverf
Terug naar boven