Wil je een inbraak tijdens vakantie te voorkomen, lees dan de onderstaande tips!

Wil je een inbraak tijdens vakantie te voorkomen, lees dan de onderstaande tips!

De vakantieperiode is in zicht! veel zon, strand, ijsje enz. En ja dan wil je zonder zorgen genieten. Wat je zeker niet wilt, is je zorgen maken over een inbraak thuis. Elk jaar schieten rond de vakantietijd het aantal inbraken bij weer omhoog. Hier een aantal tips om te zorgen dat ze jou huis voorbij gaan en niet bij jou inbreken.

1. Wek de indruk dat je huis bewoond is
Inbrekers vinden het fijn om ongestoord aan het werk te gaan. Daarvoor kun je slimme verlichting gebruiken, die je met je mobiel kunt gebruiken, of het gebruik van een tijdschakelaar is ook handig. Zorg er dan wel voor dat je deze insteld op verschillende tijden en in de verschillende ruimtes. Verder is het handig niet alle netjes opgeruimd te hebben, laat speelgoed staan en een kopje op tafel, zodat je de indruk wekt dat je gewoon thuis bent.

2. De waardevolle spullen goed opbergen.
Je moet wel opletten dat je waardevolle spullen netjes opbergt en ook uit het zicht houdt. Heb je toevallig een kluisje? berg dan je waardevolle documenten en bijvoorbeeld een groot geldbedrag daar in op

3. Gebruik je sociale contacten
Heb je een prima contact met de buren? regel dan dat ze een oogje in het zeil houden. Door bijvoorbeeld je huisdieren te eten geven, post eruit halen en je bloemen en planten water geven.;) 
Nog beter is dat ze een slueutel hebben van je huis, dan is het ook niet nodig die ergens te verstoppen op een plek waar deze makkelijk te vinden zijn. daar kijken de inbrekers als eerste. Wat je zeker niet moet doen, is aan een sleutelbos een label hangen met je adres, mocht deze ergens worden kwijtgeraakt, dan is het voor de inbreker wel erg makkelijk....

4. Wees alert online en de social media
Ga geen berichten plaatsen naar de buurtjes dat je lekker op vakantie gaat, dat is is leuk, maar zeker niet handig. Ook geen berichten delen op Facebook, Twitter, Instagram, mogelijk dat de inbrekers deze lezen en dan is het voor hun kat in het bakkie.  Ook in je mails geen vakantie bericht plaatsen of automatische reactie op binnenkomende e-mails. De inbrekers komen dan graag even een kijkje bij je nemen.

5. Zet een WhatsApp buurtgroep op
Zet met je eigen buurt een WABP (WhatsApp Buurt Preventie) groep op. Buurtbewoners die lid worden kunnen elkaar snel op de hoogte brengen als er iets gebeurd of een verdachte situatie plaatsvindt. Bijvoorbeeld verdachte personen of een inbraak in de buurt. In sommige buurten worden de wijken aan elkaar gekoppeld en weet je exact wat er in de buurt gebeurd. Het starten van een buurtgroep kun je regelen via de WABP website.

6. Zorg altijd voor goed hang- en sluitwerk in je huis
Als je slecht hang en sluitwerk hebt kunnen inbrekers al binnen 1 minuut in je huis staan. Doe alles goed op slot en zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. De vakantieperiode is het moment om het goed is te controleren of het nog voldoet aan alle eisen.

7. Beveilig je eigendom met een alarmsysteem
Je kunt ook kiezen voor een Alarmsysteem naast een goed hang- en sluitwerk. Kijk voor en goed en veilig Alarmsysteem bij een van onze partners . Met dit alarmsysteem kunt u, zélfs als je op vakantie bent, precies zien wat er rondom uw huis gebeurt. Dat geeft je zeker een veilig gevoel.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook E-mail

permalink

Ook interessant

Terug naar het overzicht

 

NMH
Budgetverf
De Parket Pro
Zonneplan
Klimadak
Terug naar boven