Dakraamproducent VELUX lanceert Solar Integrator: speciaal dakraam voor zonnepanelen

Dakraamproducent VELUX lanceert Solar Integrator: speciaal dakraam voor zonnepanelen

Dakraamproducent VELUX introduceert Solar Integrator: een gootstuksysteem dat integratie tussen VELUX-dakramen en een geselecteerd aantal indakzonnepanelen mogelijk maakt.

De VELUX Solar Integrator is flexibel op een geselecteerd aantal indakzonnepaneelsystemen toe te passen. Waar de combinatie van VELUX-dakramen en opdakzonnepanelen al langer mogelijk is, was de integratie van indakzonnepanelen en dakramen tot nu toe volgens de fabrikant niet altijd optimaal. ‘Dit resulteert regelmatig in de keuze voor een van beide producten met het verlies van potentiële zonne-energieopbrengst of kostbare woonruimte onder het hellende dak tot gevolg. De VELUX Solar Integrator zorgt dat deze concessies niet meer nodig zijn’, aldus het bedrijf.

Gootstuk
De VELUX Solar Integrator is een speciaal ontwikkeld gootstuk dat dakramen aansluit op het indakmontagesysteem van GSE, het energiedak van Homij en het energiedak Navitect II van EMERGO.

Het nieuwe gootstuksysteem bedekt of blokkeert het zonnepaneel niet, zodat een maximale energieopwekking gegarandeerd is. Het ontwerp van de zijdelen biedt een zijdelingse flexibiliteit tot 25 millimeter. Hiermee wordt de positie van de zonnepanelen en het dakraam gewaarborgd. De aansluiting van de VELUX Solar Integrator is succesvol getoetst in de grootste windtunnel van Europa, waarmee de windbestendigheid en waterdichtheid is gewaarborgd.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook E-mail

permalink

Ook interessant

Terug naar het overzicht

 

Zonneplan
Budgetverf
Klimadak
NMH
Terug naar boven