Kleine maatregelen voor energiebesparing populair bij woningeigenaren

Kleine maatregelen voor energiebesparing populair bij woningeigenaren

Gemiddeld drie op de tien huishoudens is van plan de komende twee jaar te investeren in het energiezuiniger maken van de woning. Hierbij zijn ze bereid om iets meer dan € 1000 uit te geven aan duurzaamheidsmaatregelen; vooral kleine aanpassingen zijn populair, zoals spaarlampen en LED.

Uit het WoonKennis Jaarrapport blijkt dat het energiezuiniger maken van de eigen woning gemiddeld een 6,2 scoort als reden om te gaan klussen. Onder jongeren wordt een 5,8 als gemiddeld cijfer gegeven.

Een cijfer van 1 tot 5 betekent in dit onderzoek dat men duurzaamheid niet belangrijk vindt. Een 6 of 7 betekent dat duurzaamheid enigszins van belang is en een 8 of hoger duidt aan dat duurzaamheid een zeer belangrijke reden is om te gaan klussen. De gemiddelde score van 6,2 is lang niet slecht, maar er is nog een wereld te winnen.

Kleine energiebesparingsmaatregelen populair bij woningeigenaren












Investeren
Drie op de tien huishoudens geeft aan om bereid te zijn om te investeren in het energiezuiniger maken van de woning; gemiddeld wil men iets meer dan € 1000 investeren. Dit bedrag is niet afdoende niet afdoende om grote renovaties mee te financieren. Het maximale bedrag dat een deel van de huishoudens noemt, is dat echter wel: €3000. Opvallend is dat niet-klussers bereid zijn meer geld in het energiezuinig maken van de woning te steken dan ervaren klussers.

Kleine maatregelen
Bij de verduurzaming van de eigen woning zijn kleine, relatief goedkope maatregelen het vaakst genoemd. LED-lampen en spaarlampen worden vaak genoemd, evenals (drie)dubbelglas, zonnepanelen of ketels van de nieuwe generatie (HRe/WKK). Een op de zeven huishoudens wil dakisolatie.

Kleine energiebesparingsmaatregelen populair bij woningeigenaren











Het WoonKennis Jaarrapport Nederland geeft inzicht in het klusgedrag van de woonconsument aan de hand van vier leeftijdscategorieën. Meer informatie is te vinden op de website van WoonKennis.  



Delen: Twitter LinkedIn Facebook E-mail

permalink

Meer artikelen van Zonneplan

Ook interessant

Terug naar het overzicht

 

Zonneplan
Klimadak
NMH
Budgetverf
Terug naar boven