Kwart van onderwijsinstellingen heeft renovatieplannen

Kwart van onderwijsinstellingen heeft renovatieplannen

Ruim een kwart van de onderwijsinstellingen heeft tot en met 2014 renovatieplannen. De meest geplande klus is schilderwerk, gevolgd door verbeteringen aan het binnenklimaat. Dit blijkt uit de Bouwkennis Onderwijs Bouwplannen Scan 2013.

BouwKennis onderzocht hoeveel onderwijsinstellingen er renovatie- en onderhoudsplannen hebben in de periode tot en met 2014, hoe het budget zich ontwikkelt en welke klussen de instellingen willen uitvoeren. Hiervoor zijn instellingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo, hbo en wo ondervraagd.

Budgetten onder druk
De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek zijn dat de budgetten voor renovatie en onderhoud onder flinke druk staan en dat 29% van de instellingen in het voortgezet onderwijs tot en met 2014 gaan renoveren. Daarnaast blijkt dat het primair onderwijs het eigen vastgoed gemiddeld iets vaker onder handen neemt.

In lijn met de huidige economische tendens en de landelijke bezuinigingen verwachten onderwijsinstellingen dat hun budget voor onderhoud en renovatie tot en met 2014 zal krimpen. Voor renovatie zijn de verwachtingen somberder dan voor onderhoud: per saldo verwachten meer verantwoordelijke beheerders in het onderwijs een daling van de portemonnee voor onderhoud.

Toch willen beheerders investeringen doen: voor alle typen onderwijs blijkt het schilderwerk de meest geplande klus. Daarnaast zijn er relatief vaak plannen om het binnenklimaat te verbeteren en werkzaamheden aan cv-ketels uit te laten voeren. Tot slot geeft een relatief groot deel aan van beheers in primair onderwijs (39 procent) en het mbo/hbo/wo (62 procent) dat zij plannen hebben om de projectvloerbedekking te vervangen.Delen: Twitter LinkedIn Facebook E-mail

permalink

Ook interessant

Terug naar het overzicht

Interessante links

Garrits Traprenovatie
Zonneplan
Budgetverf
De Parket Pro
Terug naar boven