Helft van senioren heeft komende jaren klusplannen

Helft van senioren heeft komende jaren klusplannen

De rol van senioren op de woningrenovatiemarkt wordt belangrijker. De helft van de 70-plussers heeft de komende twee jaar een of meerdere klussen in de woning gepland. Senioren willen aan woningverbetering bijna € 2.000 uitgeven, aan woningonderhoud is dit ruim € 1.500.

Senioren werden ondervraagd over welke klussen zij gepland hebben voor de komende twee jaar en hoeveel geld zij bereid zijn uit te geven aan het onderhoud en de verbetering aan hun woning. Hierbij wordt ‘personen van 70 jaar en ouder’ als definitie voor senioren aangehouden.

Helft senioren heeft klusplannen
Uit de enquêteresultaten blijkt dat de komende twee jaar 650.000 70-plushuishoudens van plan zijn om de klusmarkt te betreden. De populairste klussen zijn esthetisch; bijna één op de vijf senioren wil binnen gaan schilderen of dit laten doen. Buiten schilderen staat daarnaast vaak op de planning, evenals behangen.

Vermogende senioren klussen vaker
Gemiddeld 5% van de senioren wil de komende twee jaar klussen aan de cv-ketel, terwijl 4 procent voeg- of pleisterwerk of keukenonderdelen wil (laten) aanpakken. Senioren met een hoger inkomen hebben relatief vaker een klus gepland staan dan de overige inkomensgroepen. Vooral aanpassingen aan de CV-ketel (14%), het vervangen van keukenonderdelen (9%) en het vervangen van kozijnen (8%) springen er bij deze groep senioren uit.   

Helft van senioren heeft komende jaren klusplannen

Bekijk het overzicht op volledige grootte via deze link

In het overzicht hierboven is de top 10 van geplande klussen te zien in de komende 24 maanden. Aan senioren die de komende 2 jaar één of meerdere klussen op het programma hebben staan, is vervolgens gevraagd wat zij gemiddeld uit denken te geven aan woningonderhoud en -verbetering. Aan onderhoud zijn senioren van plan gemiddeld € 1.562 te besteden en aan verbetering € 1.908.    

   

Delen: Twitter LinkedIn Facebook E-mail

permalink

Ook interessant

Terug naar het overzicht

Interessante links

Zonneplan
De Parket Pro
Budgetverf
Terug naar boven