TIP van FLIP

TIPvanFLIP® 


Detecteer, isoleer en bespaar!


Isoleer effectief en bespaar geld
Een innovatie van Black&Decker: de Warmteverliesmeter. Met dit apparaat kun je in huis of op je werkplek tochtgaten en plekken waar warmte verloren gaat opsporen. Zo weet je precies op welke plekken je extra moet isoleren. De Warmteverliesmeter is gemakkelijk in het gebruik.

Waar is de warmteverliesmeter verkrijgbaar?
De warmteverliesmeter is bij elke Praxis bouwmarkt te vinden op de afdeling Gereedschap.

Hoe werkt de Warmteverliesmeter?
De Warmteverliesmeter is een handig apparaat en gemakkelijk in het gebruik. Het apparaat heeft een infrarood sensor die via een gekleurd licht een verandering in temperatuur aangeeft. Door het groene licht wordt eerst aangegeven wat de referentietemperatuur in een ruimte is.

Meten van warmteverlies
Vervolgens kleurt het licht blauw op de plek waar de temperatuur lager ligt dan de referentietemperatuur. Hier gaat warmte verloren en is het dus kouder dan in de rest van de ruimte (bijvoorbeeld door kieren en scheuren in de muur).

Meten van koudeverlies
Een extra functie van de Warmteverliesmeter is het meten van kou. Bij gebruik van bijvoorbeeld airconditioning kan kou verloren gaan. De ruimte wordt dan niet lekker koel. De lichtbundel kleurt rood op de plek waar de temperatuur hoger ligt dan de referentietemperatuur. Hier gaat kou verloren (bijvoorbeeld door kieren rond het raamkozijn) en is het dus warmer dan in de rest van de ruimte.
Producteigenschappen warmteverliesmeter
•Warmteverliesmeter - Helpt om isolatieproblemen van jew huis te vinden
•Detecteert zowel warme als koude luchtstromen in en om je huis
•Indicatielamp kleurt blauw bij koude luchtstromen en rood bij warme luchtstromen
•Stel de gevoeligheid in en kies de meetmethode (°C/°F)
•Stelt je in staat om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken
•Batterij (inclusief) 9V Alkaline
•Soort detectie Thermisch
•LED display
•Graden C/F

[Bron.: PRAXIS.NL]


 Bespaar honderden euro's schaf Slimme energiemeter aan

Voor gas- en electriciteitsbedrijven wordt 2012 het jaar van de slimme energiemeter. Alle grote bedrijven komen met apparaten die klanten meer inzicht geven in hun energiegebruik.


[Bekijk nieuws bericht RTLnieuws]

Eneco presenteert vandaag de slimme energiemeter Toon. Hijgeeft actueel inzicht in het energieverbruik in een woning en de kosten daarvan. Daarnaast waarschuwt de geavanceerde thermostaat als het maandelijkse ingeschatte verbruik dreigt te worden overschreden.

Energiemeters onderzocht

Ook concurrent Nuon heeft een vergelijkbaar apparaat, de E-manager. Vereniging Eigen Huis en netbeheerder Liander zijn op dit moment bezig met een onderzoek naar de nut en noodzaak van de slimme energiemeters.

[Bron.:RTLnieuws | Beelden & Tekst.: RTLnieuw.nl]


GAZON ZOMER KLAAR MAKEN

 

Stappenplan voor het onderhoud van uw gazon


Het ECOstyle-stappenplan is een handig hulpmiddel voor een mosvrij en diepgroen gazon.
Stap 1 Mos in het gazon bestrijden en verticuteren

Eerst gaan we mos in het gazon bestrijden met MosVreter. MosVreter is niet schadelijk voor het bodemleven, wel integendeel! Gezien er veel mos in het gazon aanwezig is, verwijderen we dit na afsterven best met een verticuteerhark of –machine.

Stap 2 Het doorzaaien van kale plekken

Nu kunnen we het gazon doorzaaien met ECOstyle Graszaad-Extra. Dit graszaad is geschikt voor alle soorten gazons. Het is verrijkt met Terranal® voor een extra snel herstel van het gazon.


Stap 3 Super-kalk strooien

Na het zaaien gaan we Super-kalk strooien. Super-kalk is een gekorrelde, snel werkende kalk die de zuurtegraad corrigeert, waardoor de grond minder zuur wordt. Door toevoeging van stikstoffixerende bodembacteriën is Super-kalk de enige kalk die ook voedt.


Stap 4 Myco-Gazon 1ste bemesting


Om het gazon een goede start te geven in het voorjaar strooien we de 100% organische gazonmeststof Myco-Gazon gelijkmatig over het gazon uit. Deze gazonmeststof is uniek doordat er specifieke bodemschimmels aan toegevoegd zijn. Deze schimmels of zogenaamde mycorrhizae gaan zich hechten op de wortels van het gazon en zullen het wortelvolume van de grasmat met 90% verhogen. Resultaat, meer opname van voedingsstoffen en water en dus een diepgroen gazon dat tijdens de warme zomermaanden veel minder last zal hebben van de droogte.


De voorjaarswerkzaamheden zijn nu geklaard. Al deze stappen kan je op eenzelfde dag uitvoeren.

Binnen enkele weken zal dit gazon er diepgroen bij liggen. Als de bodemtemperatuur straks voldoende hoog is (vanaf half april tot half september), is het zelfs niet meer noodzakelijk om kort grasmaaisel van het gazon te verwijderen. Je kan dus beter mulchmaaien. Bodembacteriën breken het grasmaaisel binnen 24 tot 48 uur volledig af tot waardevolle humus.

Halverwege het groeiseizoen van het gazon (begin juli), is het best om nog een 2de bemesting met Myco-Gazon uit te voeren. Zo zal je gazon ook in de tweede helft van de zomer geen last hebben van voedingstekort. Mos zal dan gedurende de winterperiode veel minder toeslaan.

 

Myco-Gazon


Myco-Gazon is een 100% organische meststof voor een prachtig, diepgroen gazon. De voedingsstoffen komen snel vrij en hebben een werkingsduur van 4 maanden. Myco-Gazon is verrijkt met micro-organismen voor een luchtige, gezonde bodem met een opvallend dichte grasmat. Hierdoor krijgen mos en onkruid minder kans. Tevens zorgen bacteriën ervoor dat het gemaaide gras en het mos worden omgezet in waardevolle humus en voeding voor het gras. Het opvangen van grasmaaisel is niet meer nodig.

+ Natuurlijke voeding

De meststof is 100% organisch (geen enkele chemische toevoeging) en voedt de grasmat zonder de natuurlijke processen te verstoren en het grondwater te verontreinigen. De meststof geeft de grasmat de juiste, natuurlijke voedingsstoffen in de optimale verhouding.

+ Gezonde bodem

Door zijn 100% organische samenstelling voedt de meststof ook het bodemleven. Bovendien is de meststof verrijkt met bacteriën die zorgen voor een extra actief bodemleven. Een actief bodemleven is essentieel in de vorming van een goede bodemstructuur en visa versa. Een goede bodemstructuur bevordert de wortelvorming van de aanwezige grasmat. Een rijk bodemleven, een goede bodemstructuur en een goed doorwortelde grasmat leiden tot een gezonde bodem.

+ Sterke planten

Aan deze meststof zijn mycorrhiza-schimmels toegevoegd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze bodemschimmels de wortelvorming merkbaar vergroten en zorgen voor een verbeterde opname van voedingsstoffen en water. De grasmat wordt hierdoor sterker, is groener, steviger en dichter, doorstaat beter perioden van droogte en biedt meer weerstand tegen allerlei andere stressfactoren.

De unieke voordelen van Myco-Gazon op een rijtje:

Gras kan beter tegen droogte
Graszode is groener, steviger en dichter
Gras kan beter voedingsstoffen opnemen, vooral fosfaat en magnesium
Sneller grasherstel na schade


Gewaarborgde samenstelling
Samengestelde organische meststof NPK 9-3-5 waarin micro-organismen gemengd zijn

9% Stikstof totaal (N) volledig organisch gebonden, voortkomend uit vedermeel, beendermeel, vinasse en cacaodoppen
3% Fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat
5% Kaliumoxide (K2O) oplosbaar in water
65% Organische stof voortkomend uit vedermeel, beendermeel, vinasse en cacaodoppen
Bacteriën (Bacillus sp) 10 exp. 6 kiemen/gram
Schimmels (Mycorrhizae) 15 sporen/gram
Gebruiksaanwijzing
Algemeen
Myco-Gazon gelijkmatig over het gazon verdelen. Sproeien is niet noodzakelijk, maar versnelt het resultaat wel. Twee tot drie* maal per jaar bemesten is voldoende voor een prachtig resultaat. Strooi, voor een gelijkmatige verdeling, kruislings in twee beurten.

Op minder rijke (zand)gronden is het raadzaam om de 2de bemesting van Myco-Gazon te verdelen over 2 strooibeurten.

Bemesting
Algemeen
2 x per jaar volgens aangegeven dosering.

Minder rijke (zand)gronden
3 x per jaar volgens aangegeven dosering.

Doseringsadvies
Algemeen
1e bemesting 1 kg/10 m²
2e bemesting 1 kg/10 m²

Minder rijke (zand)gronden
1e bemesting 1 kg/10 m²
2e bemesting 0,5 kg/10 m²
3e bemesting 0,5 kg/10 m²

Verpakking
4 kg korrel
10 kg korrel
20 kg korrel

Meer gazonproducten van ECO style 


[Bron.: ECO style.be]Elke maand een nieuwe TIP van FLIP ®

Bijgewerkt op donderdag 07 maart